maribor izlet

MARIBOR - PTUJ - prestonica vina i kulture sa fakultativnom posetom GRACA

30.04/03.05.19


Maribor je drugi po veličini grad u Sloveniji i uprkos tome što ima tek trećinu stanovnika Ljubljane ume da bude veoma dinamičan i prava je „prestonica“ Štajerske. Pohorsko vinogorje, te duga i veoma ozbiljna tradicija vinarstva neodvojiva je od predstave Maribora i njegovih ljudi o sebi i svom gradu. Maribor ima idealan geografski položaj i samo je na nekoliko minuta od granice sa Austrijom. 2012 godine bio je prestonica Evropske kulture .Njegova prijatna veličina, divno okruženje Pohorskih brda i prelepa reka Drava učinili su ga jednom od atraktivnih turističkih destinacija.

1. DAN ( 30.04.19 ) Polazak iz Kragujevca u 20 h. Vožnja prema Hrvatskoj granici i Sloveniji..2. DAN ( 01.05.19)Poseta prelepom gradiću Ptuj i kraći obilazak grada. Nastavak puta prema Mariboru Obilazak kulturno istorijskog jezgra grada, Mariborske Sinagoge , čuvenog , najvećeg trga i najpopularnijeg sastajališta u Mariboru Glavnom gradskom Trgu, na kome se nalazi Mestna Kuća Rotovž, Kužno Znamenje i Alojzijeva crkva. Interesantan spomenik kugi podignut je nakon što je kuga odnela petinu stanovništva ovog grada. U neposrednooj blizini su Koroška cesta i Stari most. Slobodno vreme za ručak i kafu. Odlazak u hotel. Slobodno vreme za šetnju i obilazak mnogobrojnih podruma vina. Noćenje.

3. DAN( 02.05.19) Doručak. Fakultativni odlazak za Austriju i obilazak prelepog Graca.Drugi najveći grad u Austriji, Grac, leži na reci Muri i odavno je popularan među turistima. Većina drevnih zgrada koje i danas postoje i koje su važne znamenitosti u Gracu nastale su u italijanskom arhitektonskom stilu, uključujući i zamak Egenberg. Kao rezultat toga što se na tako malom prostoru nalazi toliko važnih građevina, Grad Grac je danas važan kulturni centar na samo kad je Austrija u pitanju i nalazi se na UNESCO-ovoj listi svetske baštine od 1999. godine. Grac je rodni grad holivudske legende Arnolda Švarcenegera, i u gradu se nalazi i mali muzej posvećen ovom glumcu.
Nikola Tesla je takođe studirao u Gracu.Stari grad u Gracu je postao mesto Svetske kulturne baštine 1999. godine, zbog svoje jedinstvene arhitekture. Na levoj obali reke Mure nalazi se Glavni trg, a na njemu se nalazi statua nadvojvode Johana od Austrije, koji je pokrenuo industriju u ovom regionu, i poboljšao komunikacije i trgovinu.U Gracu treba obići i Gradsku većnicu, sagrađenu 1893. godine, i poznatu kuću Lueg, sagrađenu u 17. veku. Zapadno od Glavnog trga nalazi se franjevačka crkva, poznata po svojoj zapadnoj kuli sagrađenoj 1643. godine. U crkvi se nalazi kapela svetog Antonija, odvojena od glavne zgrade. Ostale atrakcije u Starom gradu ključuju Gradski muzej, Farmaceutski muzej, posvećen istoriji apoteka, i Muzej Roberta Štolca, poznatog austrijskog kompozitora rođenog u Gracu 1880. godine. I na kraju, obavezno se prošetajte pešačkom zonom i pogledajte predivne stare kuće i zamkove. Obratite pažnju i na Oslikanu kuću – tamošnje freske datiraju jošiz 1742. godine. Povratak za Maribor i polazak za Srbiju u poslepodnevnim časovima.

3.DAN ( 03.05.19) Dolazak u Srbiju u ranim jutarnjim časovoma. Kraj programa.
CENA ARANŽMANA: 89 eur
doplata za 1/1 sobu 50%

- Prevoz turističkim autobusom sa klimom, TV, DVD, CD
- Pratioca grupe
- Jedno noćenje sa doručkom u hotelu 3*/4*
- Boravišnu taksu
- troškove organizacuje puta
- Obilazak Maribora

Aranžman ne obuhvata:
FAKULTATIVNI OBILAZAK GRACA – 15 EUR (MINIMUM 30 PLATIVIH )
- individualne troškove
- polisu putnog osiguranja

NAČIN PLAĆANJA:
PLAĆANJE JE U DINARIMA PO PRODAJNOM KURSU UNI CREDIT BANKE
30% prilikom rezervacije – ostatak do polaska
ili 30% prilikom rezervacije a ostatak na jos 5 mesečnih rata.

PROGRAM JE RADJEN NA MINIMUM 40 OSOBA.

TA”Dolce Vita Travel”, Ul.27.Marta 19, TC”Radnicki”lok. 4,Licenca Organizatora putovanja 15/13.<br />34000 KragujevacTel:034/355-665, tel/fax: 034/6100-401,mail:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., www.dolcevitatravel.rs<br />Z.R. 170-30017032000-69 Uni Credit Banka</p>"