OHRID - 08.03/10.03.19
MAKEDONSKI BISER

ohrid izleti

Ohrid je grad-spomenik grandioznih arheoloških otkrića, ranohrišćanskih bazilika i mnogobrojnih pravoslavnih crkava (prema legendi više od 360 crkava), zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a. Od mnogobrojnih kulturno istorijskih spomenika izdvajaju se: crkva Svete Sofije iz XI veka koja je najznačajniji srednjevekovni spomenik u Makedoniji, crkva Svetog Klimenta iz XIII veka u kojoj počivaju mošti Svetog Klimenta i manastir Sveti Naum iz X veka. Ohrid je nadaleko poznat i po svojoj gradskoj arhitekturi iz XIX .

1. Dan(08.03)–KRAGUJEVAC
Polazak iz Kragujevca 23h od “Roda “ centra .Putovanje preko Niša i Skoplja sa usputnim pauzama radi odmora. Noćna vožnja.
2. Dan(09.03) OHRID
Dolazak u Ohrid u ranim jutarnjim satima. Pauza za kafu u centru grada, a zatim obilazak sa vodičem starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima ( crkva Sv.Sofije iz XI veka, crkva Sv. Pantelejmona, Samuilova tvrđava,Sv,Jovan Kaneo, amfiteatar... ). Nakon obilaska Ohrida, smeštaj u apartmane slobodno vreme za šetnju i odmor . Noćenje.
3. Dan(10.03) OHRID – SVETI NAUM - KRAGUJEVAC
Doručak.Odlazak na izlet na Sveti Naum i obilazak manastira Sv. Sv.Naum koji je izgrađen na steni iznad jezera, odakle se pruža nezaboravni pogled na Ohridsko jezero i okolne planine. U poslepodnevnim casovima polazak za Kragujevac.
4. Dan (11.03) Dolazak u kragujevac u ranim jutarnjim časovma.Kraj puta.

CENA ARANŽMANA: 49 EUR
DOPLATA ZA 1 / SOBU 10 EUR

ARANŽMAN OBUHVATA:
• noćenje sa doručkom apartmanima u centru grada
• Smeštaj u 1/2 , 1/3 sobama,
• Razgledanje Ohrida sa licenciranim vodičem
• Usluge pratioca grupe
• Troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA
• Međunarodno zdravstveno osiguranje
• FAKULTATIVNI IZLET DO SV.NAUMA – 10 eur
• Individualne troškove

NAČIN PLAĆANJA:30% prilikom rezervacije a astatak do poaska;30% prilikom rezervacije a ostatak na jos 3 mesečne rate.
ARANZMAN JE RADJEN NA BAZI 45 PLATIVIH PUTNIKA,

TA”Dolce Vita Travel”, Ul.27.Marta 19, TC”Radnicki”lok.15,34000 Kragujevac., Licenca OTP 15/13 Tel:034/355-665, tel/fax: 034/6100-401, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., www.dolcevitatravel.rs</p>"</p>"</p>"</p>"