ATINA

ATINA – je glavni grad Grčke koji je dobio ime po boginji zaštitnici ATINI. Broji oko 4 miliona stanovnika i predstavlja kolevku starogrčke kulture. Atinu su prvobitno naselili Pelazgi pre oko 6.000 god, zatim antički Grci koji su završili izgradnju Akropolja na 156m visokoj litici, koja kruniše grad. Od građevina poznatih širom sveta tu se nalazi i Partenon. Upoznajte Atinu!

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan BEOGRAD – ATINA
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla 2h pre poletanja kod šaltera Plana Tours-a broj 705. Poletanje aviona u 13:15 (let JU512). Sletanje u Atinu u 15:45h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Sintagma, Nacionalni vrtovi, Trg Omonija, Nacionalna biblioteka, Akademija nauke, Univerzitet i stari Parlament (sada Nacionalni Istorijski Muzej), Nacionali arheološki muzej, Olimpijski stadion, gde su 1896. godine održane prve moderne Olimpijske igre. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
2.dan ATINA – AKROPOLJ – ATINA
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Akropolja (antičko svetilište posvećeno boginji Atini, zaštitnici grada). Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Uveče individualni odlazak na DOČEK NOVE 2020 GODINE. Noćenje.
3. dan ATINA – PIREJ – SUNION – ATINA
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do luke Pirej i rta Sunion, koji se nalazi 80 km južno od Atine, a čuven je po ostacima Posejdonovog hrama, Boga mora, sagradjenog 444.godine p.n.e. Predstvalja jedno od najlepših i najromatničnijih arheoloških nalazišta sveta, jer kažu da je zalazak sunca najlepši upravo ovde. Na putu od Atine do Suniona prolazi se kroz luku Pirej, koja je glavna luka u Grčkoj. Ostavljajući Pirej, put vodi kroz poznata letovališta atinske regije Glifada, Vuljermeni, Varkiza. Povratak u Atinu. Noćenje.
4. dan ATINA – ARGOLIDA – ATINA
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili celodnevni fakultativni izleta na Peloponez, u pokrajinu Argolida koja se nalazi na severoistočnom delu poluostrva Peloponez. Po dolasku u Epidaurus, koji se nalazi 130 km od Atine, a poznat kao rodno mesto Eskulapa, boga medicine, Apolonovog sina, obilazak antičkog pozorišta iz 4.veka pne, čuvenog po izuzetnoj akustičnosti sa oko 12000 mesta. Nakon kraćeg zadržavanja, nastavak puta ka Mikeni. Nekadašnji grad kralja Agamemnona je bio jedan od najvažnijih centara grčke civilizacije, a danas je jedno od najpoznatijih arheoloških nalazišta. Njeno postojanje datira iz 20. veka p.n.e, a bila je okružena zidinama sagrađenim od ogromnih blokova kamena poznatih kao “kiklopski” jer mitologija tu izgradnju pripisuje jednookim divovima, poznatim pod imenom Kiklopi. Povratak u Atinu. Noćenje.
5.dan ATINA – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 16:25h (JU513). Sletanje u Beograd u 17:05h. Kraj programa.

TERMIN PUTOVANJAHOTELCENA PO OSOBIFIRST MINUTE DO 20.11.
30.12 – 03.01.2020.The Alassia 3*445 €425€

Placanje u dinarskoj protivvrednosti po zvanicnom srednjem kursu dinara.

POPUSTI I DOPLATE:
• Deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe u 1/2+1 sobi imaju popust 20 €;
• Treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 10 €;
• Doplata za 1/1 sobu 65 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• Avio prevoz na relaciji Beograd – Atina – Beograd (prevoznik Air Serbia);
• Aerodromske takse: 123 € (na dan objavljivanja programa – podložne promeni);
• Transfer aerodrom – hotel – aerodrom;
• Smeštaj u hotelu sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto);
• Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 standardnim sobama;
• Razgledanja i obilaske prema programu;
• Usluge lokalnih vodiča;
• Agencijske usluge

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• Fakultativne programe;
• međunarodno zdravstveno osiguranje: Za osobe do 19 godina 401,00 dinara, od 19 do 70 godina 602 dinara i od 71 do 86 godina 1.201,00 dinara.
• obaveznu gradsku komunalnu taksu za Atinu (uvedena 01.01.2018, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 1,5 € po noćenju / po sobi

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA (deca 2-12 godina ostvaruju popust):
• Argolida (Peloponez): cena odrasli 65 eur/deca 55 eur – obuhvata: prevoz autobusom, vodiča, ulaznice za Epidaurus i Mikenu,
• Akropolj: cena odrasli 30 eur/deca 25 eur – obuhvata: vodiča, ulaznicu (ne obuhvata ulaznicu za muzej)
• Pirej i Sunion: cena odrasli 40 eur/deca 35 eur – obuhvata: prevoz autobusom, vodiča. NAPOMENA: Prvog januara je Posejdonov hram zatvoren ali zbog pozicije na kojoj je smešten je dobro vidljiv sa svih strana.
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 15 putnika (po navedenim cenama). U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Atini.

OPIS HOTELA:
The Alassia 3*
Lokacija: Hotel je smešten na centralnoj lokaciji u blizini Trga Omonija, istorijskog i trgovačkog centra Atine. Do živopisne Plake i Akropolja može se stići za 15 minuta hoda. Narodno pozorište i većina drugih gradskih znamenitosti i kulturnih atrakcija nalaze se nedaleko od hotela.
Sadržaj: Hotel raspolaže sa restoranom, barom, WiFi-em (uz doplatu).
Smeštaj: Sobe su dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom, TV-om, sefom, WiFi-em (uz doplatu).
Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – kontinentalni švedski sto)
Više informacija o hotelu https://www.gtp.gr/AccomodationDetails.asp?ID=38764

Minimum za realizaciju putovanja je 15 putnika.