BEČIĆI – HOTEL BEČIĆI

Bečići su turistički kompleks koji se nalazi iza poznate Bečićke plaže, nedaleko od grada Budve na Crnogorskoj obali. Lokacija i prekrasne peščane plaže kao i mnogo sadržaji čine ga idealnim za porodični odmor. Centar za kupanje i odmor, nudi mogućnost bavljenja velikim brojem sportova na vodi i van nje. Bečićka plaža je osvojila Grand Prix u Parizu, kao najlepših plaža u Europe Modern-u. Bečićku primarnu opredeljenost ka pružanju usluga turistima, savršeno dopunjuju čari zidina starod grada Budve sa svojim velikim izborom kafića, restorana i prodavnica. Stari grad je udaljen oko kilometar a do njega se stiže laganom šetnjom obalskom promenadom ili malim vozićem. Ako krenete u suprotnom pravcu od Budve stići ćete u Rafailoviće, poznato staro malo ribarsko naselje, u kome možete provesti lepe trenutne u nekim od mnogobrojnih kafea ili restorana. Neke od najepših plaža u Crnoj Gori se nalaze nedaleko od Bečića. Do njih mozete stići kolima za samo sat vremena vožnje automobilom. Posebno se izdvajaju plaže Mogren, Miločer, Pržno i Kamenovo. Bečići obiluju, kafićima, restoranima i noćnim klubovima.

U toku sezone je tesko naći slobodno mesto za sesti jer su kafići prepuni turistima. Noćni provod najčešće počinje posetom nekom od mnogih otvorenih barova koji se nalaze na budvanskom šetalištu kao što su Trocadero, Miami, Renaissance i Rafaello. Iz razloga sto je mogućnost puštanje muzike dozvoljena do 1 čas posle ponoći, provod se nastavlja u nekim od mnogobrojnih noćnih klubova od kojih je najpoznatiji novoizgradjeni Trocadero koji za nesto malo više novca pruža vrhunski provod. Udaljeniji od grada su noćni klubovi Maine i Torine, od kojih se poslednji nalazi u Bečićima, ali je često prepuni i insistiraju na folk muzici.

HOTEL BEČIĆI 2* – se nalazi na atraktivnoj lokaciji koja zauzima centralno mesto na plaži u Bečićima, 4 km udaljen od Budve. Okružen zelenilom, hotel je idealan za porodični odmor. Hotel ima 106 soba i 5 apartmana, kao i 5 soba u potkrovlju. Svaka soba ima klima uređaj (korišćenje uključeno u cenu), frižider, kablovsku i TV. U sklopu hotela se nalazI: restoran, fitness centar, tereni za odbojku, fudbal, košarku, rukomet, mini golf, bilijar, stoni tenis, parking, dečije igralište sa klackalicama, toboganima i penjalicama. Besplatni program animacije nudi zanimljive i raznovrsne aktivnosti za decu i odrasle, počinje u 09:00 h i traje sve do kasnih večernjih sati. Ishrana je na bazi polupansiona (doručak i večera – švedski sto).

Hotelski sadržaji:

– recepcija

– restoran

– parking

– igralište za decu

– sportski tereni i aktivnosti

odbojka, rukomet, stoni tenis, fudbal, mini golf, košarka, fitnes centar, bilijar…


Sadržaji u sobama:

  1. kupatilo
  2. kablovska TV
  3. frižider
  4. klima

Cene u tabeli su izražene u evrima po osobi na bazi 9 polupansiona (doručak-švedski sto, večera-više jela)

tip smeštaja 
datum boravka 
1/2 – 1/3 – 1/4 sobe
i 1/4 apartman
1/2 – 1/3 – 1/4 sobe
potkrovlje
17.06. – 26.06.248248
26.06. – 05.07.279279
05.07. – 14.07.326,50326,50
14.07. – 23.07.330,50330,50
23.07. – 01.08.330,50330,50
01.08. – 10.08.330,50330,50
10.08. – 19.08.326,50326,50
19.08. – 28.08.316,50316,50
28.08. – 06.09.263263
06.09. – 15.09.223223
doplate po sobi:SOBA SA TERASOM I POGLEDOM NA MORE + 30 EUR
SOBA SA TERASOM I POGLEDOM NA PARK + 20 EUR
sobe u potrkovlju:SOBE KOJE SE NALAZE U POTKROVLJU, NEMAJU TERASU
Legenda1/2 SOBA –dvokrevetna soba
1/3 SOBA – trokrevetna soba
1/4 SOBA – četvorokrevetna soba
1/4 APT – četvorokrevetni apartman

Cena aranžmana uključuje:

 – smeštaj u izabranoj smeštajnoj jedinici na bazi 9 polupansiona (doručak i večera – švedski sto)
 – organizaciju aranžmana

Cena aranžmana ne uključuje:

 – autobuski prevoz
 – obaveznu boravišnu taksu i osiguranje (plaća se na licu mesta – 1,50 eur po osobi po danu)
 – međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 – individualne i ostale troškove putnika, kao i sve ostale usluge koje koristi putnik, a nisu napomenute programom putovanja, a naprave se u toku puta ili boravka u hotelu

Popusti za decu:

 – dete do 2 god. – gratis u zajedničkom ležaju i nema ishranu
 – dete od 2 do 12 godina u zajedničkom ležaju u pratnji 2 odrasle osobe ostvaruje popust 50%
 – dete od 2 do 12 godina u sopstvenom ležaju u pratnji 2 odrasle osobe ostvaruje popust 30%
 – prvo dete od 2 do 12 godina u sopstvenom ležaju popust 30%, a drugo dete od 2 do 12 godina u zajedničkom ležaju ostvaruje popust 50%, u pratnji 2 odrasle osobe
 – navedeni popusti važe samo u pratnji 2 odrasle (punoplative) osobe
 – ukoliko je dete u sobi sa jednom odraslom osobom, plaća punu cenu smeštaja

Program putovanja:

  1. 19:0011. dan – polazakPolazak autobusa je dan ranije od datuma u tabeli: iz Beograda – sa turističkog terminala, koji se nalazi u sklopu Autocentra Lasta, na autoputu Beograd – Niš u 19:00 h. Putovanje magistralnim putem Beograd – Rafailovići, sa kraćim pauzama i prijemom putnika na određenim stajalištima i obavljanja graničnih formalnosti. Noćna vožnja
  2. smeštaj najranije od14:00..102. – 10. dan – boravakDolazak u Rafailoviće u prepodnevnim satima. Smeštaj u sobe (najranije od 14:00 h). Boravak u izabranom hotelu na bazi 9 polupansiona. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.
  3. napuštanje apartmana do09:001111. dan – povratakNapuštanje soba najkasnije do 09:00 h. Slobodno vreme do polaska autobusa za Srbiju. Polazak za Beograd oko 19:00 h u zavisnosti od dolaska autobusa na destinaciju (a u skladu sa propisima definisanim zakonom o saobraćaju).
  4. 1212. dan – kraj putovanjaDolazak u Beograd na turistički terminal, u ranim jutarnjim satima. Kraj usluga.

Autobuski prevoz (Beograd – Bečići)

Polazak autobusa je dan ranije od datuma u tabeli: iz Beograda – sa turističkog terminala, koji se nalazi u sklopu Autocentra Lasta, na autoputu Beograd – Niš u 19:00 h.

Cena autobuskog prevoza:

Povratna kartaOdrasliDeca
Povratna karta€ 40€ 30
Jedan pravac€ 25€ 25
Transferi do Beograda
 Doplata za polazak iz Novog Sada je €20 po osobi;
 Doplata za polazak iz Vršca je €20 po osobi;
 Doplata za polazak iz Zrenjanina je €20 po osobi;
 Za organizaciju transfera, potrebno je minimum 10 putnika, osim ako agencija za određene polaske ne donese drugačiju odluku! Povratak iz Bečića je poslednjeg dana boravka sa dogovorenog mesta u večernjim časovima po lokalnom vremenu (u zavisnosti od dolaska autobusa na destinaciju, a u skladu sa propisima definisanim zakonom o saobraćaju). Za tačno vreme povratka, putnici se moraju informisati kod predstavnika agencije ili inopartnera, na dan polaska u toku prepodnevnih časova. Prevoz se obavlja turističkim autobusima (klima, audio i video oprema). Sedišta nisu numerisana i prevoznik zadržava pravo da napravi raspored sedenja. Putnik će prihvatiti bilo koje sedište koje mu dodeli prevoznik (uzimajući u obzir trudnice, porodice sa malom decom, starija lica , kao i vreme uplate). Sva deca starija od dve godine moraju imati svoje sedište, u skladu sa važećim zakonskim normama.

Sopstveni prevoz

Putnik koji je kao vrstu prevoza odabrao sopstveni prevoz, dužan je da minimum dva dana pre polaska na put kontaktira agenciju zbog dobijanja vaučera, radi lakšeg pronalaženja objekta u kom je rezervisao smeštaj. Putnici na sopstvenom prevozu dužni su da se raspitaju o pravilima i Zakonima vezanim za prelazak vozila preko granice, pomoći na putu i drugo kod nadležnih organa (AMSS, Mup R. Srbije, Konzularno odeljenje R. Grčke). U slučaju kasnog dolaska ili ranog odlaska putnik je dužan da o tome obavesti predstavnika agencije ili njihovog zastupnika, najmanje dan ranije. Predstavnik agencije nije u mogućnosti da svakog putnika lično sačeka ispred smeštajne jedinice, ali će svakom putniku biti na raspologanju da putem telefona pruži tačne instrukcije kako se stiže do smeštajne jedinice. Za sve stranke koje koriste sopstveni prevoz, bez obzira kako i kada su uplatile kompletan aranžman, vaučer, odnosno dokument o pravu da koriste rezervisani i uplaćeni smeštaj, biće izdat najranije 7 dana pre početka putovanja.


Prevoz autobusom (važne napomene)

Polazak autobusa je dan ranije od datuma u tabeli
Povratak iz Bečića je poslednjeg dana boravka sa dogovorenog mesta u poslepodnevnim časovima po lokalnom vremenu( u zavisnosti od dolaska autobusa na destinaciju, a u skladu sa propisima definisanim zakonom o saobraćaju). Za tačno vreme povratka, putnici se moraju informisati kod predstavnika agencija, na dan polaska u toku prepodnevnih časova.
U autobusu svako dete mora imati svoje sedište (ne može sedeti u krilu)
Organizator putovanja određuje mesto polaska iz Srbije i povratka iz Bečića.
Promena mesta ulaska putnika, od strane Organizatora putovanja, na relaciji Srbija-Bečići-Srbija, moguća je najkasnije 2 dana pre datuma polaska i ne može biti razlog odustanka putnika od aranžmana.
Organizator putovanja ne garantuje i ne može uticati na raspored i broj sedišta u autobusu, izuzev ukoliko to nije predviđeno ovim cenovnikom kao mogućnost doplate. Agencija pravi raspored sedenja uzimajući u obzir starost putnika, bolest i fizičke nedostatke putnika, kao i vreme i mesto uplate
Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja i pauze su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, zavise od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
Zbog poštovanja satnica prevoza, predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi posete free shopu ili regulisanju povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE.
U slučaju promene cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, vinjeta-putne takse u odnosu na dan objave Programa – cena je podložna promeni.
Iz organizacionih i tehničkih razloga Organizator putovanja i prevoznik zadržavaju pravo promene itinerera (maršute) kao i promene tranzita kroz Bugarsku umesto kroz Makedoniju, bez obaveze obaveštavanja putnika.
Tokom vožnje autobusom pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava je najstrože zabranjeno.
Klimatizacija u autobusu u letnjim mesecima pruža optimalnu temperaturu tokom vožnje i ne može biti predmet žalbe.
Nakon dolaska autobusa u letovalište, zbog ograničenog uslova manevra, uskih ulica i saobraćajnih propisa, autobus će se parkirati što je moguće bliže smeštajnom objektu.
O tačnom vremenu polaska autobusa iz letovališta za Srbiju putnike obaveštava predstavnik Organizatora putem oglasne table ili poruke, u smeštajnom objektu, najkasnije u jutarnjim časovima na dan polaska.

PRTLJAG

Putnik je dužan da vodi brigu o svim svojim stvarima unetim u prevozno sredstvo. Prtljag treba da bude obeležen, sa upisanim imenom i prezimenom putnika, kako bi se lakše identifikovao. Zbog ograničenog prostora u autobusu, prtljag je ograničen na 1 komad ručnog i 1 komad u prtljažnom prostoru vozila, po odrasloj osobi. Eventualna oštećenja prtljaga putnik je u obavezi da ODMAH prijavi kod vodiča, vozača ili turističkog pratioca. Naknadne reklamacije neće biti prihvaćene.
Organizator putovanja i prevoznik ne snose odgovornost za zaboravljeni prtljag/lične stvari i slično u smeštajnom objektu ili autobusu.
Organizator putovanja nije odgovoran za prenos prtljaga od automobila ili autobusa do smeštajnog objekta/studia /apartmana i nazad, bez obzira na mesto zaustavljanja ili parkinga.

Važne napomene

– putnici u smeštajne jedinice ulaze posle 14:00 h prvog dana boravka (po lokalnom vremenu), a iste napuštaju do 09:00 h poslednjeg dana boravka (po lokalnom vremenu).

– peškiri nisu sastavni deo opreme svake smeštajne jedinice, kao ni sredstva za održavanje higijene u toku boravka gostiju.

 – predstavnik agencije, pratilac puta i vozači autobusa nisu dužni da putnicima nose prtljag do i od smeštajne jedinice.

– u slučaju zakrčenja ulica (nemogućnosti prolaska) u mestu u kojem je smeštajna jedinica, autobus će ostaviti putnike najbliže moguće od smeštajne jedinice.

– organizator putovanja zadržava pravo mogućnosti izmene u programu putovanja (redosled i vreme pojedinih sadržaja u programu, vremena polazaka i sl.) u zavisnosti od objektivnih okolnosti (kašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobraćaju, štrajkovi, vremenske neprilike i sl.).

– organizator putovanja tokom čitavog trajanja putovanja-aranžmana ne snosi odgovornost za eventualni gubitak, krađu ili nestanak: putnih isprava, dokumenata, novca, vrednih stvari, prtljaga. Putnici se mole da se brižljivo staraju o navedenim stvarima.

– na putovanje mogu da idu putnici koji poseduju ličnu kartu ili crveni biometrijski pasoš.

 – organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak na teritoriju Crne Gore.

 – putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.

 – maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati ovrerenu saglasnost oba roditelja i biti u pratnji punoletnog pratioca pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara, ili u sudu i opštini, ukoliko to one overavaju.

 – potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja i Garancijom putovanja.

 – za realizaciju putovanja neophodan je minimum od 50 prijavljenih putnika po planiranom polasku/po određenoj smeni.

 – first i last minute ponude – organizator zadržava pravo da korišćenjem first ili last minute ponuda prodaje svoje slobodne kapacitete po cenama koje su niže ili drugačije od cena u cenovniku prilikom rezervacije. Putnici koji su uplatili smeštaj po cenama iz cenovnika u momentu rezervacije, ne ostvaruju pravo na naknadu, za razliku u ceni.

 – agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine (promotivne) ponude i ponude date kolektivima i sindikalnim organizacijama, kao i u okviru određenih reklamnih akcija i specijalnih programa.u slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga, ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

– agencija zadržava pravo korekcije programa i cene u slučaju promene kalkulativnih elemenata ili više sile, kao i da promeni redosled pojedinih elemenata programa putovanja ukoliko je to neophodno zbog nastalih nepredvidivih okolnosti ili više sile, mogućnosti rezervacija ulaza i drugo, što se ne smatra promenom programa putovanja u odnosu na putnika i prijavu za putovanje.

– agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije.

 – u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika (minimum 50) agencija zadržava pravo da predmetni aranžman realizuje u saradnji sa drugom agencijom, koja ima isti, ili sličan program putovanja, uz poštovanje ispunjenosti osnovnih elemenata programa, realizujući na taj način ceo program putovanja ili samo neke elemente programa (prevoz, transfere, izlete ili drugo)

Tags: