BIJELJINA – ETNO SELO STANIŠIĆI

03.09.2022

Polazak iz Kragujevca u ranim jutarnjim satima – oko 06 h. Putovanje sa usputnim zadržavanjima i vožnja prema Bijeljini.

Odlazak do grada Bijeljine i obilazak njenog centra. Slobodno vreme za kafu. Zatim odlazak do naselja “Pet jezera” i poseta grandioznom manastiru Svete Petke, sa dve crkve pod jedni krovom i pozlaćeni “ruskim” kupolama.

Nastavak vožnje do etno sela Stanišići. Etno selo STANIŠIĆI osnovano je 2003. godine, zahvaljujući inspiraciji Borisa Stanišića. Tokom nekoliko godina putovao je po srpskim selima srednje Bosne u potrazi za starim kućama i predmetima koji će sačuvati predstavu o tome kako se živelo u periodu kraja 19. i početkom 20. veka. Tako je nastalo autentično planinsko selo u sred semberijske ravnice.
U selu se danas izdvajaju dve celine. Jedna, sazdana od drveta, predstavlja svetovni život. Čine je drvene kuće – brvnare sa pokućstvom i upotrebnim predmetima iz iste epohe. Kuće povezuju popločane kamene staze, a u centru sela su dva jezera. Druga celina je duhovnog karaktera i predstavljena je srednjevjekovnom arhitekturom građenom u kamenu, koja je u stvari skup replika istorijskog i religijskog značaja. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.

Nastavak puta prema banji Dvorovi. Kupanje u otvorenim bazenima (u letnjim mesecima- od 15. juna), od kojih se dva delimično pune termomineralnom vodom (putnici koji ne žele da idu do Banje dvorovi mogu da ostanu u Stanišićima ili Bijeljini)..U poslepodnevnim časovima polazak za Kragujevac. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA 2.700,00

Aranžman obuhvata :
– Prevoz turističkim autobusom sa klimom, TV, DVD, CD
– Pratioca grupe
– troškove organizacije i realizacije programa
Aranžman ne obuhvata :
– individualne troškove
– polisu putnog osiguranja
– ručakKalkulacija je rađena na minimum 40 prijavljenih putnika.

ARANŽMAN JE RADJEN NA BAZI  45  PLATIVIH PUTNIKA,

TA”Dolce Vita Travel”, Ul.27.Marta 19, TC”Radnički”lok.15,34000 Kragujevac., Licenca OTP 142/21 katergorija A od 27.10.2021

Tel:034/355-665, tel/fax: 034/6100-401, office@dolcevitatravel.rs, www.dolcevitatravel.rs

Tags: