SLOVENIJA – DOČEK NOVE GODINE

LJUBLJANA – KRANJ – KLAGENFURT – BLED & BOHINJ
PAKET ARANŽMAN AUTOBUSOM 4 DANA 2 NOĆI

29.12.2019. – 01.01.2020.

Novogodišnje čarolije Slovenije zasigurno plene posebnim prazničnim duhom.
Od početka decembra se oseti duh novogodišnjih dešavanja Slovenije. Tada Ljubljana zasija posebnim šarmom. U zraku visi aroma kuvanog vina, pečenih kobasica i drugih proizvoda. Stari grad i trgovačke ulice ukrašeni su svečanim svetlima koja stvaraju pravu novogodišnju atmosferu. Čuveno kuvano vino i rakija su neizostavni aperitivi na ovim dešavanjima. Na svakom koraku se nalaze razne tezge sa prazničnim sadržajima.

Doček Nove 2020. godine Slovenija

Program putovanja:

1.DAN putovanja (nedelja 29.12.2019.) NOVI SAD – BEOGRAD – LJUBLJANA
Polazak iz Novog Sada u 20:15 časova sa parkinga kod Lokomotive na železničkoj stanici, a polazak sa Novog Beograda je sa parkinga kod TC Ušće u 21:30 časa. Noćna vožnja preko Hrvatske sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. DAN (ponedeljak 30.12.) LJUBLJANA – KRANJ
U prepodnevnim satima dolazak u ljupku prestonicu Ljubljanu i panoramsko razgledanje grada: BISKUPSKA PALATA – STIŠKI DVORAC – KATEDRALA SVETOG NIKOLAJA – AUERSPREGOVA PALATA – OPERA – UNIVERZITET i TROMOSTOVJE na reci Ljubljanici sa mnoštvom restorana i šik barova. Nakon posete Ljubljani, kraća vožnja do hotela u Kranju i smeštaj u hotel. U popodnevnim satima u dogovoru sa vodičem, zajednička šetnja istorijskim jezgrom Kranja – među najlepšim u Sloveniji sa kućama iz 16. veka i kućom – muzejom gde je živeo France Prešeren. Večera u hotelu uz doplatu. Noćenje.

3. DAN (utorak 31.12.) KRANJ – KLAGENFURT – LJUBLJANA (doček)
DORUČAK. Slobodan dan u Kranju ili fakultativni izlet u Klagenfurt . Po dolasku u Klagenfurt – razgledanje jednog od najlepših starih gradova Austrije čije srce krasi Neuer Platz sa Lindwurmom – krilatim zmajem i slobodno vreme za šoping u tržnom centru City Arkaden u centru grada. Povratak u hotel u Kranju i večera uz doplatu. U večernjim časovima doček Nove 2020. na ulicama Kranja ili u Ljubljani (fakultativno). Noćenje.

4. DAN (ponedeljak 1. 1.2020.) KRANJ – BLED & BOHINJ – SRBIJA (BEOGRAD I NOVI SAD)
DORUČAK. Odjava iz hotela. Slobodan dan u Kranju ili fakultativni izlet Bled i Bohinj. Povratak po ostatak grupe u Kranju i polazak za Srbiju u popodnevnim satima (oko 15:00h).Dnevno – večernja vožnja preko Slovenije i Hrvatske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti. Očekivani dolazak u Beograd i Novi Sad na mesta polaska do ponoći, a u zavisnosti od saobraćajnih i graničnih uslova. Kraj programa.

Internet stranica turističkog info centra Ljubljane:

Ljubljana turist info centra

CENA ARANŽMANA: 115 €

DOPLATA ZA POLAZAK IZ KRAGUJEVCA: 15

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE :

  1. Prevoz autobusom turističke klase sa svim pripadajućim troškovima prema planu puta;
  2. Smeštaj u hotelu Creina 4* u dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi dva noćenja sa doručkom (usluga ishrane je samoposlužna tzv. „švedski sto“, mogućnost polupansiona uz doplatu);
  3. Lokalnu turističku taksu;
  4. Usluge turističkog vodiča;
  5. Obilaske prema programu;
  6. Organizacione troškove.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

Troškove fakultativnih izleta: Klagenfurt 15€; Bled & Bohinj 10€; doček Nove godine u Ljubljani 5€ (neophodan minimum prijavljenih putnika da bi se izlet realizovao je 30 putnika, a u slučaju manjeg broja od predviđenog, organizator putovanja zadržava pravo da ponudi višu cenu koju putnici nisu u obavezi da prihvate), doplata za polupansion 30€ po osobi i uključuje dve samoposlužne večere tzv. „švedski sto“
(31.12. je gala večera bez muzike i zabavnog programa) za koje se prijavljuje prilikom rezervacije aranžmana, a plaća predstavniku agencije na licu mesta, ulaznice za spomenike, muzeje i sve programom nepomenute usluge.

USLOVI PLAĆANJA Plaćanje se vrši isključivo u u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

Hotel CREINA 4* www.hotelcreina.si
Hotel se nalazi u centru Kranja i nedavno je potpuno renoviran, a sama građevina je proglašena za kulturno istorijski spomenik.Sve sobe su sa TWC, fenom, SAT TV i mini barom. Gostima hotela je na raspolaganju a la carte restoran, besplatan WiFi, a sa hotelske terase možete spokojno uživati u prirodnoj lepoti Gorenjske.Od Ljubljane je udaljen oko 25 km, od Klagenfurta oko 60 km, a od Bleda oko 30 km.
Aranžman je rađen na bazi minimum 50 plativih putnika u autobusu.