KRUPAJSKO VRELO – MANASTIR MANASIJA – RESAVSKA PEĆINA – LISINE

KRUPAJSKO VRELO – MANASTIR MANASIJA – RESAVSKA PEĆINA – LISINE
TERMIN POLASKA: 13.09.2020.
CENA IZLETA: 1.600,00 DINARA

PROGRAM PUTOVANJA:
Polazak iz Kragujevca u 07 :30 časova sa parkinga železničke stanice.
Odlazak do Manastira Manasija i obilazak manastira koji je jedan od najznačajnijih spomenika srpske srednjovekovne kulture. Podigao ga je despot Stefan Lazarević, poznat i kao Visoki Stefan, čije se mošti, po mišljenju nekih stručnjaka, nalaze u južnom delu crkve ispod bele mermerne ploče…
Nastavak puta pored stare vodenice, dolazite do uzanog puta uz zid od stene, gde se nalaze bazeni sa duguljastim pastrmkama. Nastavlajte dalje šumskom stazom i pred vama će se ukazati Krupanjsko vrelo. Plava boja na površini i zelenilo u okolini čini mesto nestvarnim.
Odlazak do Resavske pećine Organizovana fakultativna poseta uz pratnju vodiča. Pećina je smeštena u krečnjačkom brdu Babina glava na nadmorskoj visini od 485 m. Ubraja se u red najstarijih pećina u našoj zemlji, jer je stara 80 miliona godina, a stariji nakit se procenjuje na oko 45 miliona godina. Temperatura u pećini je u oko 7 stepeni, obavezno ponesite jaknu.
Nakon obilaska Resavske pećine odlazak na Lisine i vodopad Veliki Buk (Jedan od najlepših vodopada Srbije koji se nalazi na oko 400m nadmorske visine, visok preko 20 metara čija se penušavo bistra voda uz veliku buku stropoštava u prekrasno zeleno jezero koje je zbog svoje boje dobilo ime Zelenika.)
U podnožju vodopada nalaze se prelepi restorani sa baštama napravljenim na samim slapovima vodopada, okruženi pašnjacima, bogatom šumom, ribnjakom sa kalifornijskom pastrmkom, mini zoo vrtom… Pauza za odmor i ručak.
U poslepodnevnim časovima povratak za Kragujevac. Dolazak u večernjim časovima.
U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
– Prevoz udobnim autobusom turističke klase prema programu;
– Vodički servis iz agencije;
– Organizacioni troškovi.
U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
– Individualne ulaznice- Resavska pećina – 350 dinara
– Ručak
– Individualni troškovi
– Sve programom nepomenute usluge.
DOLCE VITA TRAVEL, TC“RADNIČKI“ LOK.4
034/355-665, 6100-401,6100-402