Uranopolis

Definitivno je jedna od osnovnih karakteristika ovog gradića na Atosu, mir koji se oseća na svakom koraku. Iako je mesto kao mesto relativno malo, činjenica je da u Uranoupolisu nećete nikada naići na neku naročitu gužvu, a čak i ako ima nešto više turista, što se događa u jeku sezone, vrlo verovatno neće biti niti jedne neprijatne scene, jer turisti koji letuju ovde definitivno znaju gde su došli i na sve načine poštuju blizinu Svete Gore.

Još jedno od obeležja ovog mesta su i domaćini, koji su i više nego ljubazni prema turistima.

Da ne bude zabune, iako je Uranoupolis letovalište koje je u najmanju ruku specifično, u njemu postoje i kafići i taverne, a uveče se iz njih može čuti uglavnom grčka muzika. Međutim, sama činjenica da je Sveta Gora u neposrednoj blizini je dovoljna da i turisti osete duševni mir.

Upravo zato je u ovo letovalište najbolje da idu oni turisti koji nisu željni noćnog provoda, već žele zaista da uživaju u miru. Takođe, letovanje u Uranoupolisu je idealno za porodice sa malom decom.

OURANOPOLIS – VILA IRINI

Ouranoupolis, Nebeski Grad. Poznat po nebesko plavoj vodi i očaravajućim plažama, Ouranoupolis je približan raju koji možemo dobiti. Ime je dobio po gradu Ouranopoulisu, drevnom […]

Pročitaj još...