Nea Plagia

Nea Plagia je za naše turiste još neoktriveno mesto koje se nalazi na ulasku u poluostrvo Kasandra i udaljena je oko 55 km od Soluna. Ovo mesto je omiljeno kod samih Grka i ima prelepe zalaske sunca i 4 km dugu peščanu plažu sa velikim šetalištem.

U blizini Nea Plagie i sela Flogita nalaze se ruševine zgrade iz 17 veka koje pripadaju manastiru Svetog Pantelejmona. U ovoj zgradi je nekada postojala američka bolnica u koju su boravile stotine izbeglica, čiji potomci danas žive u blizini.

Plaža u mestu Nea Plagia je odlično uređena. Postoji mnoštvo barova, taverni, i restorana uz obalu gde možete iznajmiti ležaljke sa suncobranima. Takođe postoji bogata ponuda raznih sportova na vodi.

U Nea Plagiji postoji zabavni luna park za decu koji se nalazi sa samoj plaži.

Paralia važi za mesto gde je noćni provod veličanstven, te je zbog toga ovo letovalište stecište cele Olimpske rivijere, ali svakako i mnoštva turista iz čitave severne Grčke. Paralia je raj za ljubitelje noćnog života sa nekoliko ogromnih diskoteka u kojima provod traje sve do ranog jutra.

NEA PLAGIA – VILA AMOS

Na samo 60km od Soluna nalazi se još turistički neotkriveni deo severozapadnog Halkidikija, na samom ulasku na Kasandru odnosno Sitoniju, pre Nea Moudanie […]

Pročitaj još...