Akti Salonikiou

Opis mesta

U Salonikiou beach nema prodavnica, pekara, taverni ili šetališta sa raznim radnjama pa se ovaj deo Sitonije ne preporučuje turistima koji nemaju svoj automobil. Mestom svakog jutra prolazi prodavac sa kolicima od kog možete kupiti razne vrste peciva. 

Najbliže mesto sa mini marketom je Pirgadikia, taverne u njoj su otvorene svakog dana, a vikendom čak i do sitnih sati. U Pirgadikia osim taverni postoje i kafići kao i mesto gde možete pojesti giros.
Ukoliko želite u neke veće kupovine namirnica i za više dana, LIDL u Nikitiju je udaljen 15-ak km.

Smeštaj u Salonikiou beach

Većina kuća u ovoj oblasti su bile privatne vile, a ponuda smeštaja je bila vrlo ograničena. Međutim mesto je u poslednjih nekoliko godina privuklo pažnju turista i turističkih agencija i izgrađeno je još vila sa studijima i apartmanima za iznajmljivanje.

Salonikiou beach je i pored toga oblast za veoma mirno porodično letovanje što mnogim turistima, željnim ovakvog odmora na Sitoniji, predstavlja veliku prednost. 

 

Plaža Salonikiou

Plaža duž mesta je prilično prostrana, duga je više od 1 km i većim svojim delom bez sadržaja – odličan izbor za one koji ne žele da budu uslovljeni uslugama barova. Sastoji se od manjeg i većeg dela. Na krajnjem desnom kraju plaže nalazi se beach bar To dentro, osim njega postoji još jedan bar koji pripada hotelu Krotiri resort (koji mogu koristiti i usputni gosti uz naručeno piće), i jedna kantina – bar (na manjem delu plaže).

Možete poneti svoje suncobrane ili možete koristiti neke od ležaljki ovih barova. U jednom delu plaže postoji i manja površina sa hladovinom.

Plaža Salonikiou je manjom delom peskovita, a većim delom peskovito-šljunkovita. Morsko dno počinje sa šljunkom, ponegde u vodi ima i većeg kamenja, ali već posle nekoliko metara se pretvara u pesak. 

More je bistro i toplo bez talasa, dubina je postepena i postoji plićak što govori da je idealna za manju decu. Nakon plićaka dubina otprilike dolazi do vrata odrasle osobe, a onda ponovo nastupa plićak. Sa plaže se pruža prelep pogled na Atos i Svetu Goru.

Plaži se veoma lako može prići automobilom i na ulici, čak i u avgustu, uvek ima dovoljno mesta za parking..