Lagomandra

Ovo je jedna od najpoznatijih i napopularnijih plaža na Sitoniji. Locirana 13km južno od Nikitija i 7km severno od Neos Marmarasa lako je dostupna turistima iz oba letovališta. Duga je preko 1km i podeljena na dva dela malim stenovitim rtom.

Severni deo plaže je najpopularniji. U zaleđu plaže se nalaze borovi i prirodan hlad, ali plaža je odlično organizovana i uređena (nosilac je Plave Zastave) tako da, pored toga što možete postaviti svoje suncobrane i ležaljke, isto to možete i da iznajmite. Lagomandra je peščana plaža sa peskom i u vodi, što je sjajno za najmlađe kupače i porodice. More je čisto i toplo (kao i gotovo svuda na Sitoniji) sa predivnom bojom i pravo je uživanje za plivati na ovoj sanjivoj plaži. Pošto se nalazi na zapadnoj strani poluostrva jedan od bonusa su predivni i romantični zalasci sunca. Polukružna je sa malo naglijim ulazom u vodu na krajevima, i najzgodnijim ulazom po svom središnjem delu, gde se nalaze i ležaljke.

Južni deo je nešto veći i malo slabije uređen, ali isto sjajan za kupanje, a popularan je i među kamperima. Na plaži ćete naći dosta sadržaja – te tako postoje organizovani sportovi na vodi, beach bar, restoran, prodavnica, nekoliko smeštajnih objekata, a u blizini je čak i jedan supermarket.

Ne možete je promašiti pošto je dobro označena putokazima. Uz plažu je i dobro urađen parking koji je velikim delom u hladu. Preporučujemo vam da poranite i zauzmete dobro mesto u hladu, jer je tokom sezone gužva i teško je doći do dobrog mesta u hladu, ali i do slobodne ležaljke i suncobrana.