Sivota

Sivota je primorsko mesto u južnom delu oblasti Tesprotia i jedno od glavnih letovališta u regiji Epir koje svakog leta okuplja veliki broj grčkih i stranih turista. Udaljena je oko 20 km od Igumenice i samo 30 km od Parge.
Mesto ima supermarkete, apoteke i doktora (kao i ambulantu sa pedijatrom), restorane i kafeterije u luci i centru, i preporučuje se turistima kojima je dobar i kvalitetan odmor prioritet.

Sivota je izgrađena u maloj uvali u kojoj ima nekoliko malih ostrva. Prelep pejzaž je stvoren kombinovanjem zelene prirode i tirkiznog mora. U svakoj uvali se nalaze lepe plaže sa kristalno čistom vodom.

Plaže u ovoj oblasti nemaju čuvenu tirkiznu jonsku boju već smaragdno zelenu zahvaljujući četinarskim šumama kojima su okružene. Plaže se zaista izdvajaju po retkoj prirodnoj lepoti, nalaze se na maloj udaljenosti od mesta, u prečniku od oko najviše 10 km i skoro svakoj se može prići automobilom.

Glavna ostrva su Agios Nikolaos i Mavro Oros i ova dva ostrvceta u zelenilu na samom ulazu u zaliv, doprinela su da se u Sivoti poslednjih godina značajno razvije turizam.

SIVOTA – VILA ANTI

SIVOTA – Sivota predstavlja prelepu, gotovo neiskvarenu prirodnu destinaciju u Grčkoj, kakve je sve teže naći. Sivota je malo mesto na obali Epirske […]

Pročitaj još...

SIVOTA – HOTEL SIVOTA

Sivota 2020 je vrlo popularna turistička destinacija jonskog mora, kako kod stranih, tako od skora i kod domaćih turista. Sivota se nalazi dosta severno, […]

Pročitaj još...

SIVOTA – VILA SPYROS

Sivota je prelepo letovalište koje je nekada bilo ribarsko selo a poslednjih godina se razvilo u moderno letovalište sa velikim brojem taverni, kafića […]

Pročitaj još...