Lefkada

Lefkada je ostrvo u koje se preko slika i na daljinu zaljubite i pre nego što je posetite i upoznate. A posle 10 dana provedenih na njoj, zaljubljenost se pretvara u ljubav koja se ne zaboravlja i traje do kraja života 🙂

Četvrto po veličini jonsko ostrvo Lefkada, od kopna odvaja samo uzani kanal, preko kojeg vodi omanji pokretni most, i njegove vrednosti poznate su samo istinskim poznavaocima Grčke. Ovo ostrvo zaista nudi sve što traže probirljivi ljubitelji Grčke i pored Parge najposećenija je destinacija na Jonskoj obali.


PLUS: predivne plaže, nezaboravno plavo more, lepi manastiri, vidikovci sa fantastičnim pogledom, mogućnost lepih izleta i obilazaka.

Eventualni MINUS: povremeni veliki talasi koji onemogućavaju plivanje, neki kažu nedostatak morskog sveta u moru (mada u nekom smislu to može da bude plus, jer nema meduza), teži pristup nekim od plaža naročito u sezoni kada cirkuliše mnogo vozila.

Preporuka: za najbolji doživljaj Lefkade obavezno je imati automobil ili ga iznajmiti na nekoliko dana. Motocikl je alternativa, ali u tom slučaju treba biti posebno pažljiv tokom vožnje i zbog većih uspona preporuka je iznajmljivanje motocikla sa jačim motorom. Više informacija pročitajte ovde.

LEFKADA – VILA METROPOL

LEFKADA – Lefkada je ostrvo Jonskog arhipelaga, nalazi se južno od Krfa i severoistočno od Kefalonije. Sa kontinentalnim delom Grčke povezana je pokretnim mostom. […]

Pročitaj još...