Pefki

Pefki je malo letovalište na severu ostrva Evije koje je u poslednjih nekoliko godina postalo jako popularno kod naših turista. Preko puta Pefkija se nalazi poluostrvo Pilion, a malo dalje i ostrvo Skiatos, do kojeg se organizuju svakodnevno vrlo povoljno izleti brodićima. Mesto je dobilo ime po borovom drveću koga ima uz obalu.

Duž čitavog mesta se nalazi uredjeno šetalište, koje odvaja plažu od samog centra. Pefki je idealna destinacija za naše turiste, jer ima vrlo povoljne cene za vanpansionsku potrošnju. U šetnji kroz Pefki, dominiraju meniji na srpskom jeziku, gde je čuvena Giros pita u Pefkiju u proseku oko 2 EUR, dok smo uspeli da na jednom mestu nadjemo i za manje. Lokalno stranovništvo ne zna dobro engleski jezik, ali su stvari u Pefkiju počele da se razvijaju povoljno za nas, prema tržištu, koje trenutno uglavnom čine naši turisti.

EVIA – Pefki- VILA NIKOS

Lokacija: Nalazi se u mirnom delu letovališta 80m od plaže i šetališta. Sadržaj: Zbog svoje idealne lokaacije, okruženja i moderno opremljenih studija ova vila će […]

Pročitaj još...