Stavros

Na obalama Egejskog mora, u nadaleko čuvenom zalivu Strimonikos, u grčkoj oblasti Makedonija, smešteno je jedno od omiljenih letovališta naročito turista iz Srbije.

Stavros je od Soluna udaljen tek oko 70 kilometara, a spada u red jeftinijih letovališta, čime se apsolutno izdvojio u odnosu na druga letovališta širom severne Grčke. Međutim, iako u Stavrosu preovlađuju turisti iz Srbije, ponekad možete čuti da neki od njih nisu baš bili zadovoljni boravkom u ovom živopisnom grčkom gradiću. Zato ćemo odmah pokušati da razrešimo ovu tvrdnju.
Razlog “nezadovoljstva” određenog broja turista iz Srbije Stavrosom leži u činjenici da nisu prikupili dovoljno informacija o ovom mestu.
Radi se zapravo o tome da je Stavros na prvom mestu svojevrsna vazdušna banja, a odmah zatim često se kao “nedostatak” navodi i dugačak, a plitak ulaz u more, te nedostatak noćnog života.

Baš iz tog razloga se boravak u Stavrosu na prvom mestu preporučuje porodicama sa malom decom, pripadnicima srednjih generacija i ljudima koji zaista žele da se na odmoru i odmore.

Ukoliko pak na letovanje u Grčku krećete da biste izlazili svako veče u diskoteke, onda je bolje da se odlučite za neko drugo letovalište, jer ćete u suprotnom i vi biti u grupi turista koji nisu oduševljeni ovim letovalištem.

STAVROS – VILA KATARINA

Stavros se nalazi u zalivu Strimonikos, koga još nazivaju draguljem Makedonije. Udaljen sedamdeset kilometara od Soluna, a samo četiri kilometra od Asprovalte, nalazi se […]

Pročitaj još...