Advent u Splitu

23.12.2023., Hrvatska

Opis destinacije

ADVENT – Četiri nedelje pre katoličkog Božića, u svim zemljama gde većinu stanovništva čine pripadnici katoličke veroispovesti, počinje period tokom kojeg se proslavlja rođenje Isusa Hrista, njegov dolazak na svet. Širom Evrope se u gradovima adventske nedelje proslavljaju u vidu brojnih božićnih marketa koji se organizuju na glavnim ulicama i trgovima. Velika je ponuda tradicionalnih proizvoda i božićnih ukrasa, dok su sniženja neodoljiva, te je praznično uživanje mnogostruko.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Program putovanja
  • Cenovnik
  • Uslovi plaćanja
  • Napomene
1.DAN – PANČEVO-BEOGRAD 
Polazak u 22.00 iz Pančeva, ispred Doma omladine. Sastanak putnika 15 minuta ranije. Polazak iz Beograda u 22.20. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2.DAN – SPLIT
U jutarnjim časovima dolazak u Split. Obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča. Čuveni Narodni trg u Splitu, ili kako se još popularno naziva Pjaca, predstavlja jedno od najpopularnijih mesta u Splitu. U pitanju je gradski trg, koji je ujedno i prvo naseljeni deo Splita izvan Dioklecijanove palače. Nastao je u toku urbanističkog širenja grada, dok je danas Pjaca ispunjena različitim istorijskim zgradama, mnogobrojnim restoranima i kafićima, kao i omiljeno mesto za turiste. Splitska riva predstavlja jedno od najpopularnijih mesta u čitavom Splitu, a smeštena je na obali Jadranskog mora. Ona je danas najvažniji i najurbaniji deo Splita, za čiju posetu se rado odlučuju i turisti. Splitska riva danas predstavlja fantastično šetalište pokraj mora, a obiluje brojnim restoranima i kafićima. Katedrala Svetog Duje je u narodu još poznata pod nazivom Splitska katedrala, a nastala je za vreme Cara Dioklecijana. Katedrala je posvećena Uznesenju Blažene Djevice Marije, a smeštena je u okviru Dioklecijanove palače u Splitu. Ujedno, katedrala Svetog Duje predstavlja najstariju katedralu u čitavom svetu. U prošlosti je Katedrala Svetog Duje bila Dioklecijanov mauzolej, a u 7. veku postaje katedrala. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Srbiju je predviđen u ranim večernjim časovima.

3.DAN – BEOGRAD- PANČEVO 
Dolazak na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima.

Kraj programa.
SPLIT ADVENT
Jednodnevni izlet
Termin: 23. 12. 2023.

CENA IZLETA: 6.500 DIN
FIRST MINUTE CENA – 10% POPUSTA U ODNOSU NA REDOVNU!

CENA IZLETA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
- obilaske prema programu
- usluge vodiča / predstavnika agencije tokom putovanja
- troškove ogranizacije putovanja
- putno zdravstveno osiguranje

CENA IZLETA NE OBUHVATA :
- individualne troškove – nepomenute usluge
- dinarski, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pre polaska
- Kontakt osoba za reklamacije Rade Sredojević 066/355-101

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu (Čl. 79), za organizaciju izleta na teritoriji Republike Srbije, kao i van granica Republike Srbije, nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije izleta.

U slučaju nedovoljnog broja putnika za izlete čiji se program izrađuje na bazi minimum 30 prijavljenih, Organizator izleta zadržava pravo da otkaže izlet, i to tri dana pre početka realizacije izleta organizovanih van granica RS i dva dana pre početka realizacije izleta organizovanih na teritoriji RS.

Organizator izleta zadržava pravo da koriguje cene u slučaju promena na deviznom tržištu.

Organizator izleta ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu izleta.

Organizator izleta zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Putnik ima pravo da odustane od izleta, i to tri dana pre početka realizacije izleta organizovanih van granica Republike Srbije, odnosno dva dana pre početka realizacije izleta organizovanih na teritoriji Republike Srbije, o čemu je dužan da pismeno, u zvaničnoj formi, izvesti Organizatora izleta. 

U slučaju otkazivanja izleta van utvrđenih rokova, Organizator zadržava pravo da uplaćen novac ne vrati putniku. 

Organizator izleta TA „Star Tours“

Organizator putovanja je turistička agencija Star Tours, broj licence OTP 245/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Star Tours. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Zimovanje

Odaberite idealnu destinaciju za zimu

Dolce Vita Travel / Broj licence OTP 142/2021. A od 27.10.2021/ PIB 107948763 / MB 20903171 / Broj računa 170-30017032000-69