Istanbul

Prvi maj, Turska

već od 420€

Opis destinacije

Istanbul-grad koji leži na dva kontinenta, Evrope i Azije. Uobličile su ga četiri civilizacije : grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Grad je podignut na mestu gde se susreću istok i zapad, a kroz svoju istoriju je ponosno nosio imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je megalopolis u kom živi i radi preko 17 miliona stanovnika na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ISTANBUL
-grad na dva kontinenta-
4 noćenja 
29.04.-03.05.2023.

CENA: 420 eur za rezervacije do 01.03.23
REDOVNA CENA: 450 eur
HTL“MIRILAYON“3*** SUPERIOR – ODLIČNA POZICIJA
AVIO PREVOZ - AERODROM KRALJEVO
TRANSFER IZ KRAGJEVCA DO AERODROMA KRALJEVO U CENI

Aranžman obuhvata:
- Let avionom aerodrome Morava - Istanbul - Morava 
- Smeštaj u hotelu sa 3*superior ( Hotel Mirilayon- http://web.mirilayonhotel.com/en )- na bazi četiri noćenja sa doručkom ili neki drugi hotel iste kategorizacije
- Usluge pratioca grupe
- Transfer aerodrome-hotel-aerodrom u Istanbulu

Aranžman ne obuhvata:
- Fakultativne izlete
- Međunarodno zdravstveno osiguranje

Cene fakultativnih izleta ( cene fakultativnih izleta su podložne promeni zbog promena cena na Turskom tržištu ):

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
- Znamentitosti Istanbula-PEŠAČKA TURA : Aja Sofija, Plava Džamija, Hipodrom, Sulejmanija džamija - 20€;
- Vaseljenska patrijaršija, Balat, Bugarska crkva, Venecia outlet - 30€;
- Krstarenje Bosforom, Ortakoj, Taksim - 45€;
- Tursko veče na brodu - 40€;
- Tursko veče u restoranu Gar - 35€;

Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 15 putnika.

HTL“MIRILAYON“3*** SUPERIOR – ODLIČNA POZICIJA
1. dan KRAGUJEVAC
Sastanak grupe na aerodrome Morava ( Kraljevo) 09:30h. Posle čekiranja let za Istanbul u 11:30h.Sleteanje u Istanbul 14:45h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel.Noćenje.

2. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno: obilazak znamenitosti ( Aja Sofija-nekadašnja najveća crkva sveta, Plava džamija- jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Kapali čaršija, Hipodrom-nekadašnje središte grada, Topkapi palata- sedište otomanske imperije). Slobodno popodne. U večernjim satima fakultativni odlazak u orijentalni restoran na večeru sa programom (tursko veče). Noćenje.

3. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet na Prinčevska ostrva – naziv su dobila u vreme Vizantije, kada su na njih dovođeni prognani prinčevi i prnceze I nepodobni članovi carske familije. Osmanlije su, takođe, nastavile tu tradiciju. Danas su prinčevska ostvra bierni spoj arhitektura I vera – hrišćanske(pravoslavne i katoličke), islamske i jevrejske. Povratak u hotel. Fakultativni obilazak velikog outleta Venecija. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativnoi obilazak Vaseljenske patrijaršije, Gvozdene bugarske crkve Sv.Stefana i živopisnog kvarta Fener, poznatog po šarenim stepenicama. Zatim fakultativni odlazak na krstarenje Bosforskim moreuzom u pratnji lokalnog vodiča. Nakon krstarenja, fakultativni obilazak Dolmabahče palate. U povratku moguće slobodno vreme na trgu Taksim i glavnoj ulici Istiklal u kojoj se nalazi i Galata kula. Noćenje.

5. dan ISTANBUL
Doručak. Napuštanje hotela, Transfer do aerodrome. Čekiranje i let u 13:50h . Stetanje na aerodrome Morava u 14:55. Kraj putovanja.
- 40% prilikom rezervacije, ostatak do polaska
- 40% prilikom rezervacije, ostatak na jos 3 mesečne rate putem čekova. Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS.

DLCV

Video

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Letovanje

Odaberite idealnu destinaciju za leto