Krakov

Krakov, Poljska

već od 135€

Opis destinacije

Šarmantan Krakov će impresionirati ljubitelje antike. Glavni gradski trg, Katedrala Stanislava i Vaclava, kraljevska palata, logor smrti “Aušvic” , rudnik soli “Velička” – svakako su mesta koja ne treba zaboraviti tokom posete ovog legendarnog grada. Bilo zbog brojnih legendi koje se vezuju za ovaj grad ili zbog njegovog šarma i lepote, Krakov s pravom nazivaju magičnim gradom starog kontinenta. Krakov je grad koji će vas oduševiti. Ne samo da je to jedan od najvećih gradova Poljske, već je i grad mladih i pozitivnih ljudi i najveći univeriztetski centar Evrope. Kulturno-istorijsko nasleđe Krakova kao i ovog dela Poljske je veoma bogato. Šetajući se gradom videćete čuveni dvorac Vavel kao i kraljevski dvorac iz XVI veka.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
KRAKOV – 2 NOĆENJA

14.02.-18.02.2024
Cena - 135€

POPUST I DOPLATE
doplata za jednokrevetnu sobu 1/1 iznosi 60% od cene aranžmana

ARANŽMAN OBUHVATA
– prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
– 2 noćenja sa doručkom u Krakovu u hotelu **** u 1/2 sobama (doručak kontinentalni-samoposluživanje)
– obilaske prema programu (Krakov)
– usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
– troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA
– individualne troškove
– putno osiguranje(do 17 god – 471 din, od 18 do 70 god – 941 din, od 70 god i više – 1882 din) sa osiguranom sumom do 30000 evra
– ulaznice i fakultativne izlete

PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE SE PREPORUČUJE ZA PUTOVANJE U INOSTRANSTVO RADI VAŠE SIGURNOSTI

FAKULTATIVNI IZLETI
Aušvic i Birkenau – 25 €
Rudnik soli Velička – 35 €
Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate. Organizator putovanja zadržava pravo promene fakultativnog izleta Aušvic i Birkenau na fakultativni izlet Zakopane u slučaju nedovoljnog broja putnika koje putnici nisu u obavez da prihvate.

OBAVEZNO PRIJAVLJIVANJE ZA IZLETE ZA AUŠVIC I BIRKENAU i RUDNIK SOLI VELICKA U AGENCIJI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU ZBOG REZERVACIJE TERMINA ZA GRUPE. PRIJAVA JE MOGUĆA NAJKASNIJE DVE NEDELJE PRE POČETKA PUTOVANJA. AGENCIJA NE GARANTUJE MOGUĆNOST NAKNADNE PRIJAVE ZA OVAJ IZLET TOKOM PUTOVANJA.

Smeštaj će biti u nekom od navedenih hotela ili sličnom:

HOTEL NOVOTEL KRAKOW CITY WEST 4* – www.all.accor.com

Svaki objekat iz ove ponude ima restoran, recepciju,parking, wifi internet a svaka soba ima tuš/wc/tv. Tačno ime hotela biće naknadno saopšteno.
BEOGRAD / NOVI SAD 14.02.2024.
1. DAN
Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mesta u 18.00h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme i mesto polaska). Vožnja do Novog Sada, odakle je planiran polazak u 19.00h (mesto polaska zavisi od broja putnika i biće naknadno saopšteno). Vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim pauzama radi odmora.

KRAKOV 15.02.2024.
2. DAN
Dolazak u Krakov u prepodnevnim satima. Po dolasku odlazak na panoramsko razgledanje grada pesice (bez ulaznica u crkve i dvorce): Dvorac Vavel (Wawel), Katedrala Sv. Stanislava i Vaclava i kraljevski dvorac iz IV veka. Šetnja glavnim trgom (jednim od najvećih srednjevekovnih trgova u Evropi i jedna od najlepših urbanističkih celina uopšte), gde se nalazi spomenik Adamu Mickjevicu- poznatom poljskom pesniku i gotička Crkva Sv. Marije, Florianska ulica. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, Predlažemo posetu Galeria Krakowska (jedan od najboljih šoping centara u Poljskoj). Noćenje.

KRAKOV - AUŠVIC 16.02.2024.
3. DAN
Doručak. Fakultativno: odlazak do Aušvica -Birkenau i obilazak jednog od najznačajnih i najtragičnijih simbola svetske istorije, koji predstavlja najveći i najozloglašeniji logor nacističke Nemačke (današnji spomen muzej pod zaštitom UNESCO-a), mesto najvećeg masovnog ubistva u istoriji čovečanstva koje nosi ožiljak tamne strane ljudskog bića. Najsnažniji, najupečatljiviji i jedinsveni doživljaj koji budi mešavinu najrazličitijih osećanja od kojih ćete istovremeno biti i iznenađeni i produhovljeni i zbog čega ćete i drugima preporučiti obilazak ovog nesvakidašnjeg memorijalnog kompleksa. Jedinstvena istorijska priča koju je nemoguće prepričati, pođite sa nama, čujte i doživite! Povratak u Krakov. Slobodno vreme. Noćenje.

KRAKOV - VELIČKA 17.02.2024.
4. DAN
Doručak. Utovar prtljaga. Fakultativno: poseta rudniku soli Velička. Da li ste znali da se ispod tla Poljske krije čitavo podzemno carstvo od soli? Upoznajte tajanstvene dubine rudnika soli Veličke – neobičan podzemni slani grad, čudesan svet slanih jezera, pećina, prostorija i hodnika, kapela i još mnoga čudesa koje su stvarale generacije rudara zaposlene u najstarijem rudniku soli u Evropi. Posebno putovanje kroz rudnik počinje na 64 m a završava se na 135 m ispod nivoa zemlje uz mnogobrojne atrakcije poput slušanja Šopenove muzike, scenskih efekata, i drugih iznenađenja koje čekaju samo na Vas. Povratak u Krakov. Oko 18:00 h je predvidjen polazak sa dogovorenog mesta za Srbiju. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku prema Novom Sadu i Beogradu, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

NOVI SAD / BEOGRAD 18.02.2024.
5. DAN
Dolazak u Novi Sad / Beograd/ u ranim jutarnjim časovima. (Kraj usluga)
– 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana pre putovanja
– 40% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake mesecne rate čekovima gradjana zakljucno sa 15.05.2024

AQA

Organizator putovanja je turistička agencija Aqua Travel, broj licence OTP 166/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Aqua Travel. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Zimovanje

Odaberite idealnu destinaciju za zimu

Dolce Vita Travel / Broj licence OTP 142/2021. A od 27.10.2021/ PIB 107948763 / MB 20903171 / Broj računa 170-30017032000-69