TREBINJE – MOSTAR I SELO MRKONJIĆI – POPOVO POLJE – crkva Sv. Vasilija Tvrdoškog I Ostroškog ( fakultativa )

TERMIN PUTOVANJA:

CENA:

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan ( 12.11) Polazak iz KRAGUJEVCA u 23 h. Vožnja preko Čačka i Užica sa usputnim pauzama. Nastavak putovanja za Trebinje preko Foče i Gacka.

2.dan (13.11 ) Po dolasku u Trebinje, u prepodnevnim časovima, obilazak grada uz laganu šetnju preko Arslanagića mosta iz XVI veka sagrađenom od kamena. Prelazimo preko reke Trebišnjice jedne od najvećih ponornica u Evropi i dolazimo u muzej Hercegovine čiji simbol predstavlja “Etno kuća” sa svojim sadržajima i arheološkom postavkom. Laganom šetnjom prolazimo kroz uske ulice starog grada gde ćemo posetiti Sat kulu, gradske zidine sa trgovima. Prolazimo kroz gradska vrata (tunel) koja povezujuStari grad sa ostalim delom grada. Dolazimo na “Trg Pesnika” gde se možemo fotografisati sa drvećem starim preko 115 godina tj. platanima, koji predstavljaju simbol grada i osvežiti se na jednoj od kamenih fontana. Na trgu smo u prilici videti poklone pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Smeštaj u hotel. Potom obilazak manastira Tvrdoš i Hercegovačke Gračanice. Po završenom obilasku slobodno vreme u Trebinju. Noćenje.

3.dan (14.11) TREBINJE-MOSTAR – SELO MRKONJIĆI – POPOVO POLJE – crkva S. Vasilija Tvrdoškog I Ostroškog ( fakultativa ) Doručak. Fakultativna poseta selu Mrkonjići nalazi se na istočnoj strani Popovog polja na putu Trebinje – Ljubinje. U ovom selu se 28. decembra 1610. godine rodio Sveti otac Vasilije Ostroški, krštenim imenom Stojan, od majke Anastasije i oca Petra Jovanovića. Na praznik Svetog Vasilija Tvrdoškog i Ostroškog Čudotvorca, 12. maja 1998. godine u selu Mrkonjićima u Popovu polju osvećen je hram posvećen Svetom Vasiliju. Hram je podignut na temeljima rodne kuće velikog božjeg ugodnika i nalazi se na desnoj strani puta kada se dolazi iz pravca Trebinja. Na levoj strani puta nalazi se hram Sv. Nikolaja u kome je svetitelj kršten. Pored hrama je groblje u kome počiva i Sveta Ana, majka Svetog Vasilija.

Nastavak prema Mostaru, čuvenom Hercegovačkom grada na Neretvi i još čuvenijeg mosta, uz licenciranog vodiča. Slobodno vreme za Mostarske specijalitete i u poslepodnevnim časovima povrartak za Trebinje i posle kraće pauze nastavak puta prema Srbiji.

4.dan (15.11) Dolazak na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima. ( oko 1 h ujutru ) Kraj programa.

Cena aranžmana uključuje:

* Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji

* 1 noćenjea sa doručkom (kontinentalni) u hotelu 3* u Trebinju ( 1/2 i 1/2+1 ležajem )

* razgledanje prema programu

* usluge vodiča /predstavnik agencije

* troškovi organizacije putovanja

Cena aranžmana ne uključuje:

* individualne i nepomenute troškove

* putno zdravstveno osiguranje

*fakultativni izlet do MOSTARA I SELO MRKONJIĆI – POPOVO POLE – crkva S. Vasilija Tvrdoškog I Ostroškog 15 eur (min. 25 pax )

Način plaćanja:

*40% prilikom rezervacije, ostatak do polaska

*40% prilikom rezervacije, ostatak na jos 3 mesečne rate putem čekova ili administrativnom zabranom.

ARANŽMAN JE RADJEN NA BAZI 45 PLATIVIH PUTNIKA

Tel:034/355-665, tel/fax: 034/6100-401, office@dolcevitatravel.rs

TA”Dolce Vita Travel”, Ul.27.Marta 19, TC”Radnički”lok.15,34000 Kragujevac., Licenca OTP 259/2020/A20 od 01.02.2020